Elite » Specials » Franse grammatica

Franse grammatica

Frankrijk is dé favoriete vakantiebestemming van Nederlanders. Helaas betekent dat niet dat de gemiddelde Nederlander een redelijke tot goede beheersing heeft van het Frans. Deze artikelen zijn bedoeld om mensen bekend te maken met de basisbeginselen van het Frans. Uiteraard is het ook handig voor mensen die hun geheugen willen opfrissen.

Taalfamilie

Het Frans behoort net als het Spaans en Italiaans tot de Romaanse taalfamilie. Aangezien het Nederlands geen Romaanse, maar een Germaanse taal is, hebben wij veel moeite met het Frans. De taal verschilt op veel punten qua woordenschat, grammatica en uitspraak ten opzichte van het Nederlands.

Wat kunt u vinden in deze special?

In deze special bevinden zich artikelen die voornamelijk informatie geven over de Franse grammatica. Lastige grammaticaregels worden uitgelegd met behulp van enkele concrete voorbeelden. Wat zijn bijvoorbeeld de regels voor de subjonctif en hoe kan je weten of een zelfstandig naamwoord mannelijk of vrouwelijk is? Dit soort informatie kan je vinden in de artikelen. Er zullen regelmatig nieuwe grammaticale kwesties worden toegevoegd.

Frans: het geslacht van zelfstandig naamwoorden

Zelfstandig naamwoorden kunnen in het Frans mannelijk of vrouwelijk zijn. Voor elk woord zal je uit je hoofd moeten leren welk geslacht het heeft. Gelukkig zijn er wel een aantal generalisaties te mak…

Frans: het betrekkelijk voornaamwoord

Het Frans kent verschillende betrekkelijk voornaamwoorden. Voor elk van deze voornaamwoorden gelden specifieke regels die door Nederlanders niet altijd als gemakkelijk worden ervaren. Hier wordt kort…

Frans: de vorm van de subjonctif

De aanvoegende wijs, in het Frans de subjonctif genaamd, zorgt voor Nederlanders vaak voor grote problemen. In tegenstelling tot het Nederlands wordt deze wijs in het Frans frequent gebruikt. Eigenlij…

Frans: het gebruik van de subjonctif

De aanvoegende wijs, in het Frans de subjonctif genaamd, zorgt voor Nederlanders vaak voor grote problemen. In tegenstelling tot het Nederlands wordt deze wijs in het Frans frequent gebruikt. Eigenlij…
Gepubliceerd door Elite op 17-12-2010. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.